A koronavírussal összefüggésben naprakész, részletes és folyamatosan frissülő információkat az alábbi honlapon olvashat a témában:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

A koronavírussal kapcsolatos magyarországi helyzetről hivatalos tájékoztatást talál a www.koronavirus.gov.hu oldalon. 

 

Amennyiben a vírusra utaló tünetek bármelyikét észleli saját magán, vagy utastársán, kérjük haladéktalanul tárcsázza a Koreai Köztársaságban elérhető +82-2-1339-es és +82-2-1345-ös járványügyi hívószámot és tegyen eleget az ott kapott utasításban foglaltaknak.

Egyidejűleg legyen kedves Konzuli Szolgálatunkat is értesíteni a kialakult helyzetről a consulate.sel@mfa.gov.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a +82-2-792-2105-ös telefonszámon.

A fertőzött betegek számáról és területi eloszlásáról naponta frissülő adatokat a koreai járványügyi hatóság (KCDC) honlapján talál:

http://ncov.mohw.go.kr/tcmBoardView.do?contSeq=353165

A járvány két gócpontja Daegu és Cheongdo városok, amelyre Konzuli Szolgálatunk az alábbi figyelmeztetést adta ki:

„A Konzuli Szolgálat arra kéri az országba utazó magyar állampolgárokat, hogy csak abban az esetben látogassanak el Daeguba és Cheongdo-ba, amennyiben ott halaszthatatlan teendőjük van, a járvány helyi terjedése miatt a két várost a fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek kategóriájába soroltuk.”

 

A hazatérésre vonatkozóan felmerül a Dél-Koreából hazatérők fokozott ellenőrzése.

Ezzel kapcsolatban az alábbiak vannak jelenleg érvényben:

 

Egyelőre a Dél-Koreából beutazókra Magyarországon beutazási tilalom van érvényben, magyar állampolgárként azonban a hazatérés biztosított.

Amire lehet számítani, az a reptéri egészségügyi ellenőrzés, illetve 14 napos karantén, amelyet a 41/2020. (III.11.) kormányrendelet értelmében lakóhelyén, vagy tartózkodási helyén kell eltöltenie.

Egyéb, egészségügyi szempontból releváns kérdéssel az NNK zöld számát keresheti.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ zöld számain ingyenesen kérhetnek tanácsot - +36 80 277 455 vagy +36 80 277 456 

 

A Seoul Metropolitan Government tájékoztatója az alábbi linken keresztül érhető el:

http://english.seoul.go.kr/lets-work-together-to-stay-safe-from-novel-coronavirus/