2018.01.16.

A köztársasági elnök 2018. április 8. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását. Az országgyűlési képviselők 2018. évi választásával kapcsolatos legfrissebb információkat a Nemzeti Választási Iroda honlapján követheti nyomon. Megkeresheti a szavazóhelyiséget, ahol leadhatja szavazatát, kérelmet nyújthat be a választáshoz kapcsolódóan vagy módosíthatja korábban benyújtott kérelmét. Ugyanitt tájékozódhat a külképviseleti szavazás mikéntjéről is. www.valasztas.hu

 

2018.01.16.

Az alábbiakban továbbítjuk az „EGYÜTT SZAVAL A NEMZET” című kezdeményezés szervezőinek felhívását:
2018. január 22-én ismét Együtt szaval a Nemzet!!!
Idén 29. alkalommal ünnepeljük meg a Magyar Kultúra Napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. A nemzeti megemlékezések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének, ápoljuk és továbbadjuk kultúránk tárgyi és szellemi értékeit.
Az évfordulón ötödik alkalommal nemzeti összetartozást erősítő kezdeményezés indult „EGYÜTT SZAVAL A NEMZET” címmel.
A rendezvényről szóló hírlevelet és a rendezvényről kapcsolatos további információkat az alábbi linken találják: www.egyuttszavalanemzet.hu

 

2018.01.23.

Ünnepélyes fogadalmat tettek január 22-én a Dél-Koreába utazó magyar olimpiai és paralimpiai csapat tagjai. A sportolókat, sportvezetőket Áder János köztársasági elnök, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kulcsár Krisztián az olimpiai, valamint Szabó László a paralimpiai bizottság elnöke köszöntötték. Az eseményről készült képek és videó az alábbi linken érhetők el.

 

2018. 02.09.

A V4 és a Koreai Köztársaság között zajló Tudáscsere Program keretében a visegrádi országok delegációi 2018. február 5-9. között Dél-Koreában tanulmányozzák a technológiai transzferrel kapcsolatos koreai tapasztalatokat. A nyitónapon az „Interim Reporting Seminar” keretében a V4-es magyar elnökség nevében Csaba Gábor nagykövet köszöntötte a részvevőket. Magyar részről a koordinációs feladatokat ellátó Dr. Vass-Salazar Mária, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztály vezetője mondott a megnyitón beszédet. A magyar küldöttség tagjaként a programon részt vett Spaller Endre, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kapcsolati elnökhelyettese is. A programsorozat magas szintű záróeseményére Budapesten kerül sor március 27-én.

 

 

2018.02.09.

A Magyar Olimpiai Bizottság meghívására Csaba Gábor nagykövet, Sárdi Károly I. beosztott és Kálmán Andrea, a téli olimpián és paralimpián való magyar részvétel támogatásáért felelős diplomata 2018. február 8-án a Gangneungi Olimpiai Faluban részt vettek a Magyar Olimpiai Csapat ünnepélyes zászlófelvonásán, amelyen elhangzott a Himnusz is. Az ünnepségen a magyar sportolók mellett jelen volt Schmitt Pál és Gyurta Dániel NOB-tag, Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Vékássy Bálint MOB főtitkár, valamint a magyar sajtó képviselői is. Az esemény után a nagykövetség küldöttsége ellátogatott az olimpiai faluban található magyar csapatirodába, ahol a nagykövetet fogadta Kulcsár Krisztián MOB-elnök úr és Vékássy Bálint főtitkár úr. A nagykövetség részéről pogácsával, kürtős kaláccsal és külön az olimpiára készíttetett magyaros díszítésű mézeskaláccsal köszöntöttük a magyar csapatot.

Fotók: Szalmás Péter/MOB

 

 

2018. 02.26.

Magyarország egy aranyéremmel az olimpiai éremtábla 21. helyén zárta a XXIII. Pyeongchangi Téli Olimpiai Játékokat. A férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó hazánk első aranyérmét szerezte a téli olimpiák történetében. A fenti összeállításból megtudhatják, hogy az egyes uniós tagállamok milyen eredménnyel végeztek a megmérettetésen. Folytatás négy év múlva, Pekingben! Addig is javasoljuk, hogy kísérjék figyelemmel a március 9-én kezdődő paralimpiai játékokat!

 

 

2018. 03.07.

Ismét van kiért szurkolni!! Megérkeztek Koreába a Magyar Paralimpiai Csapat tagjai, akiket a nagykövetség munkatársai fogadtak. Hajrá Magyarok!!!

 

2018.03.09.

Március 8-án az új-zélandi, az amerikai és a kazah himnusz mellett felcsendült a magyar Himnusz is a Pyeongchangi Paralimpiai Faluban és ünnepélyes keretek között felvonták a négy nemzet zászlaját. Az ünnepségen részt vettek a magyar színekben versenyző atlétáink, Lőrincz Krisztina (biatlon és sífutás), Balogh Zsolt (alpesi sí) és guide-ja, Bocsi Bence, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság képviselői. A nagykövetséget Kálmán Andrea, a téli olimpián és paralimpián való magyar részvétel támogatásáért felelős diplomata képviselte, aki a külképviselet nevében pogácsával, kürtős kaláccsal és magyaros díszítésű mézeskaláccsal köszöntötte a magyar csapatot.

 

 

 

 

 

 

 

2018.03.21.

A pyeongchangi téli paralimpiai játékokon részt vett magyar csapat tagjai a hazaindulás előtt ellátogattak a magyar nagyköveti rezidenciára, ahol Csaba Gábor nagykövet úr köszöntötte a sportolókat és sportvezetőket.

 

2018.03. 21.

A „Soli Deo Gloria – A magyar reformáció öt évszázada” című kiállítást koreai fordítás kíséretében március 7. és április 30. között hét helyszínen mutatjuk be Ázsia legnagyobb protestáns közösségével rendelkező Dél-Koreában.

A kiállítás szabadon megtekinthető az alábbi helyszíneken az adott időszakban:

Full Gospel Church Yeoido, Szöul: március 7-12.

Presbyterian University and Theological Seminary (PUTS), Szöul: március 14-20.

Yonsei University, Szöul: március 22-28.

Presbyterian Church of Korea, Szöul: március 30. – április 5.

Ehwa Woman’s University, Szöul: április 9-15.

Keimyung University, Daegu: április 18-24.

Pomo Church, Daegu: április 26-30.

A kiállítás kísérőrendezvényei:

Pálúr János organ concert:

április 18. (szerda) 17:00-17:30 Adams Chapel, Keimyung University, Daegu

április 19. (csütörtök) 19:30-20:30 Kyung-Jik Han Memorial Chapel, Presbyterian University and Theological Seminary (PUTS), Szöul

április 20. (péntek) 20:40-21:00 Main Sanctuary, Full Gospel Church Yeoido, Szöul

Dr. Kovács Ábrahám (egyetmi docens, Debreceni Református Hittudományi Egyetem) előadásai:

április 10. (kedd) 9:30-11:00 Soyang Ju GiCheul Memorial Building #606, Presbyterian University and Theological Seminary (PUTS), Szöul (English with Korean translation)

április 12. (csütörtök) 19:00-21:00 ECC B3 Daesan Gallery, Ehwa Woman’s University, Szöul

Dr. Kovács Ábrahám (egyetmi docens, Debreceni Református Hittudományi Egyetem) prédikációja:

április 15. (vasárnap) 11:00-12:00 University Church, Ehwa Woman’s University, Szöul