Hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése

1., Erkölcsi bizonyítványának Magyarországról történő beszerzéséhez kérjük, szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni az űrlapot. Az űrlapon szereplő információval ellentétben a külföldön benyújtott kérelem esetén az űrlap sokszorosítható. Az űrlapot a lap alján  találja.

2., A kérelmet személyesen, illetve postai úton is be lehet nyújtani (utóbbi esetben kérjük, hogy keressen meg bennünket a consulate.sel@mfa.gov.hu).

A kérelem benyújtására személyesen csak előzetes időpont egyeztetés alapján kerülhet sor. 
 

3., A postán benyújtott kérelemhez az érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány másolatát mellékelni kell. Személyes benyújtás esetén az eredeti okmányt kell bemutatni (érvényes személyi igazolvány, vagy útlevél).

4., Az erkölcsi bizonyítvány beszerzéséért a honlapon a „Konzuli díjak, illetékek” részben meghatározott összeget kell fizetni. Amennyiben a magyarul kiállított erkölcsi bizonyítvány hiteles angol fordítását is kéri, a konzuli díj a honlapon írtak szerint magasabb.

5., Az erkölcsi bizonyítvány várhatóan 1 hét elteltével érkezik meg.

Kérjük, hogy valamennyi dokumentumot kék tollal írjanak alá!

7., A kérelem nyomtatvány kitöltéséhez és kézbesítési helyéhez kapcsolódó fontos információk:

  • a nyomtatvány 8., pontjához (Tartózkodási hely) az itteni, Koreai Köztársaságon belüli címét írja be;
  • a II., pontban a kézbesítést csak akkor töltse ki, ha magyarországi címre kéri az erkölcsi bizonyítványt – ha a kézbesítést az Koreai Köztársaságba kéri, akkor ezt a részt hagyja üresen;
  • ha az erkölcsi bizonyítványt a Koreai Köztársaságban szeretné felhasználni, akkor a III., pontban válassza a „nem” lehetőséget, a IV., pontot pedig hagyja ki!

8., Adatlap erkölcsi bizonyítvány igényléséhez:

Adatlap az erkölcsi bizonyítvány igényléséhez