A magyar állampolgárok külföldön is köthetnek házasságot. A házasságkötés szabályai országonként változnak, ezért aki külföldön tervez házasságot kötni, az adott ország hatóságaitól kaphat pontos tájékoztatást a feltételekről, a szükséges dokumentumokról és azok formai követelményeiről (hitelesítés, fordítás). Célszerű megismerkedni a helyi családjogi szabályokkal, szokásokkal, hagyományokkal, melyek jelentősen eltérhetnek a Magyarországon megszokottaktól.

Felhívjuk a figyelmet, hogy Magyarország diplomáciai vagy konzuli képviseletén házasság nem köthető!

Amennyiben Ön Koreában kíván házasságot kötni egy dél-koreai állampolgárral, akkor nagy valószínűséggel szüksége lesz a házasságkötést megelőző családi állapotának igazolására. Ez az igazolás a Konzuli Hivatalban is beszerezhető. Az igazolás magyarul/angolul állítható ki a személyiadat-és lakcímnyilvántartásban szereplőkkel egyező adattartalommal. Az igazolás kiállításának konzuli díjával kapcsolatban tekintse meg a KONZULI DÍJAK, ILLETÉKEK oldalt.

FIGYELEM!!

A házasságkötési tanúsítvány jogintézménye 2013. március 1-től megszűnt. Szükség esetén (előfordul, hogy egyes anyakönyvi hivatalok ragaszkodnak a tanúsítvány bemutatásához) – külön konzuli díj megfizetése ellenében – a Konzuli Hivatal egy külön tanúsítvány formájában igazolást állít ki a házasságkötési tanúsítvány megszűntetésének tényéről.