A koronavírussal összefüggésben naprakész, részletes és folyamatosan frissülő információkat az alábbi honlapon olvashat a témában:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

A koronavírussal kapcsolatos magyarországi helyzetről hivatalos tájékoztatást talál a www.koronavirus.gov.hu oldalon. 

 

Beutazás előtt:

A Koreai Köztársaságba történő beutazásról részletesen a Konzuli Szolgálat honlapján olvashatnak: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?koreai-koztarsasag-del-korea

 

Dél-Koreában tartózkodóknak:

 

Amennyiben a vírusra utaló tünetek bármelyikét észleli saját magán, vagy utastársán, kérjük haladéktalanul tárcsázza a Koreai Köztársaságban elérhető +82-2-1339-es és +82-2-1345-ös járványügyi hívószámot és tegyen eleget az ott kapott utasításban foglaltaknak.

Egyidejűleg legyen kedves Konzuli Szolgálatunkat is értesíteni a kialakult helyzetről a consulate.sel@mfa.gov.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a +82-2-792-2105-ös telefonszámon.

A fertőzött betegek számáról és területi eloszlásáról naponta frissülő adatokat a koreai járványügyi hatóság (KCDC) honlapján talál:

http://ncov.mohw.go.kr/tcmBoardView.do?contSeq=353165

 

A Seoul Metropolitan Government tájékoztatója az alábbi linken keresztül érhető el:

http://english.seoul.go.kr/lets-work-together-to-stay-safe-from-novel-coronavirus/

 

Hazautazásról:

Magyarországra a Koreai Köztársaságból, magyar állampolgárként, PCR teszt nélkül térhet haza. Magyarországon, beutazást követően a karanténkötelezettség elkerülése védettségi igazolvány birtokában lehetséges. A másik lehetőség a védettségi igazolvány igénylése a hazatérést követő 2 napon belül. Az erről szóló nyilatkozat kitöltendő formanyomtatványát itt találja.

Részleteket a Konzuli Szolgálat honlapján olvashatnak: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt

Az egyes légitársaságok ettől eltérő szabályokat is megállapíthatnak, javasoljuk, hogy utazás előtt egyeztessenek a kiválasztott járat üzemeltetőjével is.

A Koreai Köztársaságban megkapott oltásokat a magyar egészségügyi szolgáltatási rendszerben lehetséges regisztráltatni Ügyfélkapun keresztül, elektronikusan is.

Mind a regisztrációhoz, mind pedig a védettségi igazolvány igényléséhez szükség van az oltásokról szóló angol nyelvű orvosi igazolásra.