Autóvezetés Koreában (90 napnál rövidebb tartózkodás esetén)

                                                                                                      

A Koreába látogató magyar állampolgárok két féle képpen bérelhetnek autót: 1) sofőrrel, 2) magyar és nemzetközi jogosítvány felmutatásával.

 

Koreai jogosítvány kiváltása (90 napot meghaladó tartózkodás esetén)

 

A több mint három hónapig Dél-Koreában tartózkodó magyar állampolgároknak a koreai vezető engedély kiváltásához alkalmassági vizsgálaton kell átesniük, valamint le kell adniuk magyar vezetői engedélyüket a koreai hatóságok számára. Amennyiben a külföldi utazáshoz szüksége van a magyar engedélyére, azt visszakérheti. Visszatéréskor a magyar enedélyt be kell szolgáltatni a hatóságoknak, de ennek elmulasztása nem jár szankcióval.

 

Magyarország és a Koreai Köztársaság 2015 óta érvényben van a vezetői engedélyek kölcsönös elismeréséről és cseréjéről szóló megállapodás. Ez a Koreai Köztársaság területén tartózkodási engedélyt kapott személyekre vonatkozik.

 

A jogosítvány kiváltásához szüksége lesz a magyar vezetői engedély hiteles fordítására. A hiteles fordítás beszerezhető a magyar nagykövetség Konzuli Hivatalában is. A hiteles fordítás elkészítésének költségét megtekintheti a Konzuli díjak, illetékek oldalon.

 

További részletekért javasoljuk, hogy keresse fel a a vezetői engedélyek kiadásával foglalkozó ügynökség weboldalát: https://www.koroad.or.kr/en_web/index.do