Magyarok Koreában

A Dél-Koreában élő, ill. tartózkodó magyar állampolgárok száma kb. 100-200 főre tehető (többségük egyetemista/cserediák, turista, de sokan dolgoznak koreai vállalatoknál is). Az itt élő magyarok az ország különböző régióiban, elszórtan élnek, dolgoznak.  A magyar közösség tagjai a közösségi média nyújtotta lehetőségeket kihasználva szerveződnek, osztják meg a Koreával kapcsolatos tapasztalataikat.

Nagykövetségünk is igyekszik folyamatos kapcsolatot fenntartani a magyar közösség tagjaival. Amennyiben tartós koreai tartózkodása okán, konzuli hivatalunknak külön is megadja elérhetőségeit (név, e-mail cím, telefonszám, lakcím), tájékoztatást küldünk Önnek a magyar kolónia részére szervezett, vagy érdeklődésére számot tartó nagykövetségi rendezvényeinkről, illetve indokolt esetekben közvetlenül is tájékoztatjuk a fontosabb (pl. biztonsági, választási) információkról. Személyes adatait a vonatkozó magyar adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük.

Vészhelyzet esetén – legyen az természeti katasztrófa, polgári zavargás vagy bármilyen, a külföldi tartózkodása során vagy utazása közben felmerült komolyabb probléma – az Ön által megadott adatok a Konzuli Szolgálat munkáját is segítik (bajba jutottak felkutatása, családdal/hozzátartozókkal való kapcsolattartás). Mielőtt útra kelne, javasoljuk, hogy regisztráljon konzuli védelemre.