11 May

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus járvány miatt felfüggesztett konzuli szolgáltatások egy része május 18-tól ismét elérhető lesz.

Ezek az alábbiak:

1.Útlevél és E-személyi igazolvány kérelmek a következő esetekben:

  • amennyiben Önnek legfeljebb 3 hónapon belül járt le, vagy legfeljebb 1 hónapon belül fog lejárni az útlevele vagy E-személyi igazolványa;
  • gyermekek kérelmei esetén.

 

2.Gyermek születésének hazai anyakönyvezése

Figyelem! Házasság anyakönyvezése iránti kérelmet egyelőre csak gyermek hazai anyakönyvezése kapcsán tudunk átvenni, önálló kérelemként nem nyújtható be!

 

3.Vízumkérelmek átvételére csak korlátozottan kerülhet sor, ezzel kapcsolatban kérjük, érdeklődjenek telefonon külképviseletünkön.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy tartózkodási engedély átvételére jogosító vízumkérelmeket nem áll módunkban átvenni egyelőre.

 

Az ügyfélfogadás a járványügyi helyzet miatt az alábbi szabályok betartásával lehetséges:

 

Az ügyfélfogadó térbe csak az ügyintézésben közvetlenül érintett ügyfél léphet be. A váróhelyiségben pedig csak a soron következő ügyfél tartózkodhat.

Kérjük, szíveskedjenek a fogadótérbe kihelyezett kézfertőtlenítőt használni, különösen az ujjnyomat olvasó gép használata előtt.

Az ügyfélfogadó térbe csak maszk viselése esetén lehet belépni, kérjük, szíveskedjenek ezt betartani és maszkot hozni magukkal az ügyintézés idejére.

 

Külképviseletünk mindent megtesz annak érekében, hogy az ügyfélfogadásra járványügyi szempontból is biztonságos körülmények között kerülhessen sor.

Ennek érdekében a váróhelyiséget folyamatosan, naponta többször fertőtlenítjük, valamint az ujjnyomat olvasó készülék is minden használat után fertőtlenítésre kerül.

 

A fentiek betartása közös érdekünk. Együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!